Welcome to the Greenery Land. image
Nina's Blog
image image image image
Tuesday, February 14, 2012

assalamualaikum..teheee
lame sungguh xupdate blog ni..
xde ape yg nk dicitekn,buat ape update..ye tidak?
tapi!
untuk kali ini aku ade bende nak share kat sini
xde la best sgt mane pun
tp ok laaa utk kecoh2..

yang pertama sekali,
tarikh W da ditetapkn
mule2 agak kalut jgk nak tentukan
mak kalaw boleh nak lewat katenye
tp ibu n ayah azri nk dlm tahun ni jgk
bincang punye bincang
akhirnye,jumpe pun tarikh yg disetujui oleh kedue belah pihak
kalaw ikot aku,nak cepat je...teheee..miang sungguh anak dara itu
papepun,aku harap sgt semue berjalan lancar
biar jodoh aku dgn azri berpanjangan
huwaaaa,xsaba!xsaba!tiap2 malam berangan smpai naek jerawat..okeh..cukup


yang kedua pule,
aku rase terharu sgt bile tgk result exam kuar
sbbnye,dlm tempoh study week tu..
aku agak haru biru
almaklum la,nak bertunang katenye
tekejar sane,terkejar sini
mane dgn psm,dgn study lg
tulah!org tue kate tgh belaja tu wat care blaja
ni tergedik2 nak bertunang bagai
chup!!org mude nak bercakap plak ni
"alhamdulillah,insyaallah kalaw niat baek,mesti dpt keberkatan"
thank u Allah,sbb bg peluang sekali lg buat aku tersenyum utk semester ke-7 ni

manakala utk yg ke tige,
pada 13.2.2012 bertempat di hosp.sultanah aminah
aku g wat check up utk tgk tahap kesihatan aku
bape bulan aku jalani hidup dgn ubat-ubatan hospital
sekali lg alhamdulillah
doktor ckp....
"awak da sihat nina"
ya Allah,kali ni bukan setakat senyum
rase nak peluk cium doktor tu je
tq mak,sbb teman nadia mase nadia msuk wad
tq along n ira,sbb jadi akak n abg yg supportive time nadia sihat n sakit
tq cyg,sbb selalu buat hney lupe sakit hney
tq kat sedare mara yg dtg melawat nadia kat ospital
tq erin,mirul,wawa,fit,myza sbb teman aku g klinik
tq nani,nana,is sbb bg dorongan n kate2 positif kat aku
tq Allah,tq..tq...sebab makbulkn doa aku

ok..tu je citenye
sbnrnye 2 perkare ni berlaku dlm tempoh aku cuti sem..
bertimpa2 berite gembira ni
senyum...senyum...senyum

10:04 AM

Tuesday, September 20, 2011

saya cinta kamu.aku cinta kau.kite cinta awak.
Assalamualaikum n slm sejahtera..

da lame aku xupdate blog ni..mybe kekangan mase n kemudahan intenet membuatkan aku malas utk menjengah apatah lagi menaip karut marut di blog ni.Tapi disebabkan emosi aku ary ni agak merundung dari semalam,so aku rase aku nak luahkan something pade die yg bername kawan..sebelum aku teruskan,terlebih dahulu aku nak bgth ape yg bakal korang bace ni xde kaitan dgn kwn2 rapat aku yg berada di UMP pekan,di rumah, atau di mane2 saje...die yg bername kwn itu sbnrnye da xrapat pun dgn aku..

kiteorg kenal secare xsengaja..mule2 berselisih bahu..xtgur pun.pandang gitu2 je..akhirnye kami berkenalan..takdir tuhan,akhir kami menjadi rapat.Aku selesa dgn die,orgnye mmg cantik,manis n sempoi..Seronok bile dgn die.rase nak gelak bagai.Rase nak lepak nan die dr pg smpai malam.rase semue bnde nak wat dgn die

kami saling memerlukan..bile aku ade masalah,selalu aku mtk tlg die..bile die sedih,selalu die menangis telefon aku..TAPI? ary ni semue da xsame dgn sblm ni..da hampir 5 bln die da jauh n semakin jauh dr aku..nak dpt msj dr die pun susah,inikan pulak nak kol,n apatah lagi nak jumpe..

tdi aku jengah fb die..sihat rupenye...bguslah.aku suke kwn2 aku sihat..jgn saket mcm aku..da saket mcm aku ,nanti semue bende nak touching(kirenye aku ni touching lebih la)....

pade die yg bername kwn...aku syg sgt kat ko..dlm ramai2 kwn,ko tersenarai dlm carta hati aku taw( top ten la dlm erti kate lain)..sory la kalaw selama ni aku terlampau gile2 menyusahkan ko,semue bende aku nak susahkan ko..aku igt aku bole jd kwn yg rapat dgn ko smpai bile2..tp mungkin takdir kite utk jadi kwn biase..xpelah,lagipun xkan nak msj selalu ye dok?celcom ke celcom mahal tu...huishhh..sian pulak kat ko..aku pun slh jgk..bile ko senyap,aku pun senyap..ego2!

akusayangkauakusayangkauakusayangkau

7:47 AM

Saturday, July 23, 2011

salam=)
ary ni entry aku lebih kepada mood sedey..
aku pernah cube utk hepi skrg
tapi aku xcukup kuat

3ary berturut2 aku sakit
mgkin aku nampak sehat dpn kwn2
tapi bile penyakit itu dtg
aku TEWAS

aku akan menangis
menangis sepuas aty aku
sbb??
aku bukannye patung yg xde perasaan
tlg...tlg bg aku masa,ruang dan kesihatan yg baek
bukan tk kebaikan aku sowg
tapi utk emak..
ye,MAK..aku sygkn die
aku da janji nak bg mak kesenangan bile aku da abes blaja nanti
aku da janji nak jge mak smpai akhir hytnye
aku da janji mcm2 dgn mak
tapi satu pun aku xtunaikn lg
tlg ya Allah,sihat aku
panjangkan umurku
bg aku peluang utk bernafas sebagai hamba mu yg taat
sebagai seorg anak yg berjasa
sebagai seorg istri dan ibu dan nenek kepada anak2 dan cucu2 ku kelak

p/s : sorry kalaw entry ni terlampau sgt kemase dpn..tapi inilah yg aku nak..byk lg yg aku nak..tapi biarlah rasie...bye2

12:09 AM

Wednesday, July 13, 2011

azri si ulat bulu

nina si ulat buku


TINGGAL LAGI 3MGGU SY BOLE TGK AWAK SETIAP PAGI
S.A.YA.R.A.S.A.N.A.K.N.A.N.G.I.S.B.I.L.E.A.W.A.K.M.U.L.A.J.A.U.H.D.R.S.A.Y.A

kasih,td an..mse kite balik keje sesame..sy rase sedey sgt.smpai skrg..sbb mlm ni awak da jauh dgn sy.
kite xpat jumpe 4 ary.lame sgt..peduli ape kalaw org nak kate sy gedik..biar la..
sy bukan gedik dgn org laen pun.sy gedik dgn awak je..
sbb tu sy nak bgth kat belog sy yg sy mmg da ter sgt mule rindukan awak.bile awak
dpn mate,sy rase tenang je.bile awak dgn sy,sy rase selamat..

kasih,sy betul rindukan awak ni.rase nak menangis..huwaaa..nape ni!
baru je bape jam awak jauh dgn sy,tapi sy rase saket tekak n dada sbb tahan diri dr rindu awak(ade ke??
)..mcm mane la sy nak tempoh ary yg seterusnye bile da abes praktikal??
awak kejam uh..awak wat peristiwa yg lepas berulang..dulu,sy igt lg,mase kite sesame belajar.
.awak teman sy makan, awak tlg sy wat keje, awak teman sy balik jb..semualah!
tapi tup2 awak da abes belajar..sy sedey sgt..tiap2 mlm sy akan menanges.
skrg ni,sekali lg berulang,sy seronok dpt praktikal kat sini..
tapi sy takot sgt nak tempoh 3mggu lg.mesty trauma sy yg dulu jadi lg..
mesty sy akan menanges n akan pakse awak balk jb jumpe sy...
seronok kan bile bersame,tapi sedey bile terpakse berpisah walaupun bukan berpisah ikatan (xnak jiwang!!!)

awak tau xkenape sy syg n cinta awak?
1) awak bf sy yg sgt2 pandai menjaga aty mak sy.awak tahan dgn ape pun yg mak sy ckp or mtk tlg dgn awak.awak tau kan,dlm idup sy,mak yg paling sy syg n paling sy cinta..jadi,sy nak bf yg betul2 bole lyn mak sy seperti mane sy lyn mak sy.
2) awak sentiase usaha menjaga perilaku sy.awak berjaye wat sy yg gilekan sexy,jadi sopan sedikit.hehe...mase dulu sy rase nak mara sgt bile awak larang sy pakai sexy2.tapi skrg,sy rase sy bole terima la sikit2(nak hadiah sbb da berubah sikit)..hahaha..tp!awak jgn la harapkan perubahan drastik dr sy..slow2..kayuh pelan2..ok.muahx!(opps..haram)
3) awak berjaye wat sy gile2 jatuh aty dgn awak.secare xlgsg,sy SETIA dgn awak..caya la awak ni..sicomel yg berkeunggulan..awak tau kenape sy setie dgn awak?sbb ini bukan cinta monyet sy..sy nak kawen dgn awak okay.jgn sesekali awak curang ye..kalaw awak wat,sy balas 10 x..amaran ni..
4) bile sy nanges,awak mesty ckp "da ney..xmoo nanges..b kan ade" ..n sy xtau nape mesty bile sy sedey sy akan cite kat awak...ni bermakna awak adalah org yg sy syg n cinta..tapi,bile sy nanges sbb awak,sy mesty akan cari mak sy..padan muke awak ( pisssttt2,sy nanges kan awak sbb rindukan awak la=p)

sy penat la wak...sy smbung weekend ni la..pnt...nak tdo..kroookkkhh...
nunyte



8:02 AM

Monday, July 11, 2011

"ala,selagi xkahwin kite ade hak buat piihan,suke aty aku la nak wat ape pun!"
ayat ni aku petik dr blog somebody
saje nak bg pendapat n pandangan

"ala,selagi xkahwin kite ade hak buat piihan,suke aty aku la nak wat ape pun!"
ye,mmg suke aty kau, kau dan kau nak wat ape pun
yg nak tentukan mase dpn kau kau dan kau adalah KAU jgk
bermakne kau berhak buat ape saje
sama ade kau kau dan kau ade bf/gf
ko masih ade hak
utk memilih seperti kau kau dan kau memilih pakaian
untuk merasa seperti kau kau dan kau memakan aiskrim
atau sebagainye

OPPS
tapi jgn kau kau dan kau lupe wahai manusia sejagat sekalian
matlamat hidup kau kau dan kau
xkan selamenye kau nak hidup dlm mencari?
buat ape kau kau dan kau bercinta sakan tp kau xyakin dia akan jadi milik kau
belum tentu yg kau kau dan kau cari itu adalah lebih bg dr ape yg kau kau dan kau miliki

bg mereka yg tiada bf/gf
LANTAK LA MEREKA NAK BUAT APE
bg yg ade bf/gf
PIKIRLAH,KARMA DO EXIST

To kasih :
3 tahun 1 bln kite bersame
"ala,selagi xkahwin kite ade hak buat piihan,suke aty aku la nak wat ape pun!"
mmg xpernah ade dlm kamus & note hney
I LOVE U

p/s : xde kaitan dgn yg hidup atau mati =)

6:19 AM

Saturday, June 25, 2011

xbole tido sbb intenet tgh laju..hahaa
assalamualaikum si comel, si cantik, si gebu, semua laaa

K.U.R.S.U.S.K.A.H.W.I.N
(ummuahx..err)

25/6/2011, aku nan kasih g kursus terbabit.hak!nape hak?sbnrnye xde plan pape pun.cume kasih ckp,alang2 aku kat sini,baek kami same2 lakukannye. Kursus tersebut ditanggung halal oleh kasih..thanx baby!syg n cinta kamu taw..taw..taw..btw,ary ni baru 1slot,sok 2nd slot..huishh,mcm nak tetanggal je bdn aku ni duk dgr ceramah..mcm nak tercabut pinggang pun ade.aku tgk,org laen kusyuk benoo dgr ustaz n ustazah dok nyembang..al-maklum la,jari ditgn mereka da ade sebentuk cincin emas.PATUT LA KUSYUK!nak kawen da mereke ni..tahniah..bg kami pula?hanye Allah yg ade jawapan...wat mase ni,byk tanggungjawab laen yg perlu kami lakukan..papepun,aku enjoy even saket2 badan duk dengar mereke menyembang..n dpt ilmu care jage rumah tgga uuuuu..nyummmy

ustaza tu tnye pade sowg mamat ni,ape pendapat die ttg perkahwinan?n ape yg die nak kalaw berkahwin..SORY!aku bkn nak bg jwpn mamat tu,aku nak share jwpn aku (share kat blog sbb td ustazah xtnye sy..sob..sob)..

ok,serius ok..serius..FOCUS
pade pendapat aku, perkahwinan adalah satu tuntutan islam di mane hubangan yg haram di halalkan mengikut cara2 Islam..tu dr segi
bahase..dr segi hati nurani aku pule pule..perkahwinan adalah satu hubungan yg unik di mane kite boleh share everything dgn pasangan kite.apabile secare sah lelaki tersebut melafazkan "aku terima..."sah!sah! maka satu tanggung jwb yg besar perlu di pikul oleh pasangan tersebut. Tanggungjwb yg aku maksudkn cthnye tanggung jwb dlm menjage maruah bersama,tanggungjwb dlm mengajar,menerima di ajar n mengamalkan dlm mendekatkan diri pada yang berkuasa,tanggungjwb dlm memajukan kehidupan bersama,tanggungjwb dlm melahirkan zuriat yg soleh n soleha,tanggung jwb terhadap keluarga suami/isteri, tanggung jwb dlm memberikan nafkah zahir n batin..n semua la..ni pendapat aku la

ok..tu je yg aku nak share..cukup smpai di sini..

10:17 AM

Friday, June 10, 2011

genap 4mggu aku praktikal di perodua..masih terpinga2..masih belajar n masih tercari2..byk yg aku xtau..kdg2 rase "hishh,bodohnye!","asal la lembab sgt aku ni"..tapi xkan aku nak mengalahkn.da name pun internship,belajar smbil merasai,menggunai,n memikiri.cukup!

jadi engineer ni mcm pening je....n paling aku gerun,dieowg ni ne pk dgn kadar segera cmne nak solvekn problem.seb baek la abg2 department aku ni hebat2 belaka..

nak jadi lecturer ke engineer?
kalaw ikot pendapat mak,die xkesa..yg penting aku boleh atau tidak wat...dr mak mmg xde halangan utk aku smbg amek master..
kalaw ikot pendapat kasih,mmg die suwo aku smbg blaja n jadi lecturer..utk mase dpn kami jgk..mane lah tau jodoh kami berpanjangan ke anak cucu..amin
kalaw ikot aku...huwaaaa...mcm lalang.aku nak smbg blaja kalaw ade TAJAAN,kerja semasa blaja n yg penting "by course"..tp kat ump xde by course kn???haaa..tu lah halangannye..adoi2..xpe2,nak berjaya bukan sng..tol x?kene usaha lebih sikit..chaiyok2

pade yg terbace post ni..korang doakan k aku dpt hala tuju mase dpn yg sebenar2nye terbaek utk aku n fmly aku..n satu lagi doa yg aku nak, korang doakan result final aku ok taw..aku cuak la..sem lepas aku mcm hilang arah je...aku doakan kwn2 jgk k...

10:23 AM

image